Wat vormgeving voor jouw website kan doen

Wat vormgeving voor jouw website kan doen

Vormgeving is hoe jouw website eruitziet. Vormgeving van jouw website is erg bepalend voor het aantal klanten dat op jouw website komt. Als de vormgeving van jouw website er te rommelig uit ziet kan je bezoekers verliezen. Als iemand op jouw website komt en niet duidelijk kan zien waar jouw website over gaat of wat het doel van jouw website is, is de kans groot dat de bezoeker de website weer verlaat. En dat wil je natuurlijk niet.

Homepagina

Door op jouw homepagina alles zo duidelijk mogelijk te maken zul, je alleen maar bezoekers verliezen die niet geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp of doel van jouw website. En aan deze mensen had je toch niks gehad, omdat jouw website niet hetgeen was waar hij of zij naar op zoek was. Door op de homepagina duidelijk neer te zetten wat het doel van jouw website is weten bezoekers meteen of ze op de juiste pagina zitten.

Categorieën

Ook is het belangrijk om rekening te houden met een duidelijk overzicht van de verschillende categorieën. Als jij in de vormgeving van jouw website de categorieën bijvoorbeeld dezelfde kleur als de achtergrond hebt gemaakt, vallen ze natuurlijk helemaal weg en kan een bezoeker ze niet vinden. Ook is het handig om rekening te houden met de grootte van de letters om te zorgen dat er geen dingen op de achtergrond wegvallen.

Achtergrond

Ook de achtergrond van jouw website heeft veel te maken met vormgeving. Je ziet steeds vaker dat mensen er alles aan proberen te doen om hun website zo leuk en fleurig mogelijk te maken. Echter haal je met een te drukke achtergrond snel het effect en de intentie van jouw website weg. Ook is het moeilijker te lezen wat er verder nog op de website staat als je bezoeker steeds wordt afgeleid met mooie kleurtjes en leuke plaatsjes. Natuurlijk is een leuke achtergrond goed voor jouw website maar probeer het rustig te houden, zodat het niet de intentie van jouw website overschaduwt.