Waarom je website geschikt moet zijn voor mobiel

Waarom je website geschikt moet zijn voor mobiel

We surfen met zijn allen wat af. In 2023 heeft maar liefst 93% van de Nederlanders een mobiele telefoon, en hoewel ik geen specifieke cijfers kon vinden over tabletgebruik, blijkt uit eerdere trends dat dit ook aanzienlijk is.

Het is dus niet zo vreemd dat websites tegenwoordig worden aangepast op het gebruik van mobiele apparaten. Dit wordt een responsive website genoemd. Er zijn meerdere redenen waarom je website responsive moet zijn.

Een betere conversie

Door een optimale ervaring te bieden op een smartphone of tablet, verhoog je het gebruikersgemak en dus ook de kans dat bezoekers tot de gewenste conversie overgaan. Het is zaak om ervoor te zorgen dat je navigatie en je CTA (Call to Action) ook op een mobiel apparaat functioneren.

Zoekmachines en zoekresultaten

Google en andere zoekmachines hebben aangegeven dat mobielvriendelijkheid een belangrijke factor is in hun ranking algoritmes. Gezien de toename in mobiel internetgebruik, is het duidelijk dat websites die goed functioneren op mobiele apparaten, een voordeel hebben in zoekresultaten.

Beperking van mobiel dataverkeer

Als je website niet responsive is, verbruikt deze mogelijk meer data, wat kan leiden tot snellere uitputting van de datalimieten van mobiele gebruikers. Een responsive design zorgt voor een efficiënter dataverbruik en verhoogt de kans op herhaalbezoeken.

Van E-commerce naar M-commerce

Met de aanhoudende toename in gebruik van mobiele apparatuur, zien we een duidelijke verschuiving van E-commerce naar M-commerce. Het is cruciaal dat je bezoekers eenvoudig door producten heen kunnen swipen en dat checkout-pagina’s aangepast zijn voor mobiel gebruik.

Speciale landingspagina’s voor AdWords

Het zoekgedrag verschilt aanzienlijk tussen desktop- en mobiele gebruikers. Mobiele gebruikers hebben vaak een specifieker zoekdoel. AdWords en andere advertentieplatformen maken het eenvoudig om specifieke landingspagina’s voor mobiel gebruik te promoten.

Een responsive website is beter dan een mobiele site

Vroeger werd vaak gebruik gemaakt van aparte mobiele websites, maar een responsive website is effectiever. Het is praktischer, efficiënter en vergroot het gebruiksgemak.

Wil je meer informatie over waarom een website geschikt moet zijn voor mobiel? Of ben je overtuigd van de noodzaak maar heb je nog geen responsive website? Pas dan je website zo snel mogelijk aan en maak deze geschikt voor mobiel. Zoek je een professional die je kan helpen je website geschikt te maken voor mobiel gebruik? Bas Martens freelance webdesigner kan je hierbij helpen.