Veilig inloggen op je e-mail? Zo doe je dat!

Veilig inloggen op je e-mail? Zo doe je dat!

Thuis vergeten te reageren op dat mailtje van ziggo? Even snel je school of privé mail checken, maar niet in de gelegenheid om een beveiligde browser te gebruiken? Veilig online inloggen op je mail kan vanaf nu overal en dat zonder geïnstalleerd e-mailprogramma.  Want ook jij wil gewoon veilig kunnen inloggen op je mail. Er zijn talloze mogelijkheden om het gebruik van e-mail zo veilig mogelijk te houden. Wij gebruiken hierbij webmail (ook wel web-based email).

Veilig wachtwoord

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om jouw e-mail te beveiligen, denk hierbij aan een uniek en veilig wachtwoord. Maak bijvoorbeeld gebruik van lengte, complexiteit en onvoorspelbaarheid. Zodra jij de naam van je huisdier en jouw geboortedatum gebruikt, is het voor jouw omgeving niet moeilijk om jouw wachtwoord te raden. Het gebruiken van een zin als wachtwoord is wat dat betreft veel moeilijker. Voor computers is het lastiger om tekens te raden. Maak dus gebruik van koppeltekens en komma’s in plaats van spaties. 

Wat is nou eigenlijk webmail?

DIt is een manier van e-mailberichten lezen en versturen. Je gebruikt hierbij dus geen geïnstalleerd e-mailprogramma maar een speciale webgebaseerde webapplicatie die alleen toegankelijk is via het internet. Je kan dan dus vanuit je internetbrowser je e-mailberichten veilig bekijken en verzenden. Zodra de e-mails zijn opgehaald worden zij weer verwijderd van de mailserver. Zo heb je dus altijd beveiligde toegang tot jouw e-mails. 

Kliksafe webmail

Tegenwoordig hebben we ook veel te maken met phishing mail en virussen. Hierbij doet dehacker zich voor als bijvoorbeeld jouw bank of het CJIB om op deze manier aan je inloggegevens te komen en geld af te troggelen. Kliksafe mail stelt een aantal filters in die de toegang blokkeren voor dit soort mailtjes. Zo blijf jij dus beschermd tegen dit soort wanpraktijken. Je kan hiervan gebruik maken op je smartphone, tablet, laptop of computer.