Hoe belangrijk is webdesign

Hoe belangrijk is webdesign

Om erachter te komen hoe belangrijk webdesign is, is het belangrijk om te begrijpen wat webdesign eigenlijk is. Webdesign is het vormgeven en ontwerpen van een website. Dit gebeurt meestal door te beginnen met het maken van een concept. Het concept bestaat uit een uniek design wat goed past bij het onderwerp van jouw website. Daarna moet je goed letten op wireframes. Dat is een schematische weergave van een website. Zo wordt het zichtbaarder hoe jouw website er uit zal gaan zien. En als laatste maak je een grafisch ontwerp. Een grafisch ontwerpt focust zich op twee dingen, herkenbaarheid en uitstraling van de website. Op jouw website moet het duidelijk zijn waar je alles kan vinden en waar dingen heen verwijzen.

Waarvoor is webdesign

Webdesign is bepalend voor jouw website. Door juist gebruik te maken van webdesign kun jij jouw website zo duidelijk mogelijk maken. Webdesign is niet alleen belangrijk om meer bezoekers te krijgen, maar als jouw webdesign niet op orde is verlies je ook heel veel bezoekers. Voor een bezoeker moet het duidelijk zijn waar jouw website voor dient, waar het over gaat en hoe je overal moet komen. Dit alles kun je door middel van een mooi webdesign behalen. Door te kiezen voor een duidelijk ontwerp wat goed past bij het doel van jouw website, maak je jouw bezoek meteen duidelijk waar jouw website over gaat. Je verliest hierdoor dus alleen maar bezoekers die niet geïnteresseerd zijn in het onderwerp van jouw website. En het verliezen van ongeïnteresseerde bezoekers is natuurlijk helemaal niet erg, omdat ze geen interesse in het onderwerp van jouw website hebben. De bezoekers die je erbij krijgt zijn bezoekers die zonder een goed webdesign verward zouden zijn en niet zouden begrijpen waar jouw website over gaat. Als jouw webdesign goed op orde is en er aantrekkelijk uitziet zullen deze bezoekers veel langer blijven hangen.

Vertrekkende bezoekers

Bezoekers van jouw website kunnen ook vastlopen op een onduidelijk design met betrekking tot de widgets. Stel je voor dat jij op jouw website verschillende categorieën hebt staan, maar deze leiden nergens naar toe. Dan kan een bezoeker geïrriteerd raken en jouw website verlaten. Ook dit hoort bij webdesign. Het is erg belangrijk dat alles op jouw website goed werkt. Ook linkjes die nergens naartoe leiden of foto’s die niet willen laden, kunnen redenen zijn voor een bezoeker om jouw website te verlaten. Dus als jij jouw webdesign goed op orde hebt en zorgt dat alles goed werkt zou jij veel meer bezoekers gaan trekken en op jouw website kunnen behouden.